統考大學英語考試大綱2010年版

來源: 時間:2010-11-23

大學英語(A)考試大綱

(2010年修訂版)

試點高校網絡教育部分公共基礎課全國統一考試,旨在遵循網絡教育應用型人才的培養目標,針對從業人員繼續教育的特點,重在檢驗學生掌握英語基礎知識的水平及應用能力,全面提高現代遠程高等學歷教育的教學質量。“大學英語”課程是現代遠程教育試點高校網絡教育實行全國統一考試的部分公共基礎課之一。該課程的考試是一種基礎水平檢測性考試,考試合格者應達到與成人高等教育本科相應的大學英語課程要求的水平。

 

考試對象

 

教育部批準的現代遠程教育試點校網絡教育學院和中央廣播電視大學“人才培養模式改革和開放教育試點”項目中自200431(含31)以后入學的本科層次學歷教育的學生,應參加網絡教育部分公共基礎課全國統一考試。

“大學英語(A)”考試大綱適用于英語類專業的高中起點與??破瘘c本科學生。

 

考試目標

 

本考試旨在全面檢查現代遠程教育英語專業學生綜合運用英語聽、說、讀、寫、譯各項基本技能的能力??忌鷳鷮嵉卣莆栈镜恼Z法知識和詞匯,具備運用不同的閱讀和聽力技巧獲取信息的能力以及用英語進行口頭和筆頭交際的能力。

 

    聽說能力考核暫不列入全國統考范圍之內,由各學校自行組織。相關要求參見本大綱。

 

考試內容與要求

 

【語法】 考生應扎實地掌握基本的英語語法知識,并能在交際中正確地加以運用。

 

【詞匯】 考生應認知5 000個單詞,并熟練掌握其中的2 300個詞及其基本的搭配。

 

【閱讀】 考生應能讀懂與日常生活和社會生活相關的不同類型的文字材料,包括應用文、描述文、記敘文、說明文和議論文等不同文體,閱讀速度為每分鐘80個單詞??忌鷳埽?SPAN lang=EN-US>

 

1.  理解主旨要義;

2.  理解文中具體信息;

3.  根據上下文推測生詞詞義;

4.  進行有關的判斷、推理和引申;

5.  理解文中的概括性含義;

6.  理解文章的結構及單句之間、段落之間的關系;

7.  理解作者的意圖、觀點或態度;

8.  區分觀點、論點和論據。

 

【翻譯】考生應能在規定的時間內將2個難度適中的中文句子翻譯成英語??忌鷳埽?SPAN lang=EN-US>

1.  用正確的語法、詞匯、拼寫、標點等進行表達;

2.  做到譯文通順、達意。

 

【寫作】 考生應能在30分鐘內寫出長度不少于150詞的常見應用文及一般的描述文、記敘文、說明文和議論文??忌鷳埽?SPAN lang=EN-US>

1.  用正確的語法、詞匯、拼寫、標點進行表達;內容切題,結構嚴謹,條理清楚;

2.  遵循文章的一般文體格式;

3.  根據不同的寫作目的進行有針對性的寫作。

 

【聽力】 考生應能聽懂日常生活以及社會生活中的一般性談話,平均語速為每分鐘140個單詞??忌鷳埽?SPAN lang=EN-US>

1.  理解主旨要義;

2.  獲取事實性的具體信息

3.  了解明確表達的概括性含義;

4.  進行有關的判斷、推理和引申;

5.  理解說話者的意圖、觀點或態度。

【口語】 考生應能就日常生活和工作中的常見情景進行對話,表達個人意見、觀點和態度??忌鷳埽?SPAN lang=EN-US>

1.  根據特定場景進行有效、得體的口頭交際;

2.  基本連貫地進行較長的表述;

3.  做到語音、語調基本正確,無重大語法錯誤,語言流暢;

4.  主動交流,并能用適當的補救措施解決交流中出現的困難。

 

試卷結構與題型

部分

項目

內容

題型

題量

分值

總分

時間(分鐘)

I

閱讀理解

2篇短文,每篇5道題

單項選擇

10

3

30

25

II

詞匯與結構

10個單句

單項選擇

10

2

20

25

完型填空

1篇短文

完型

10

2

20

III

漢譯英

2個句子

翻譯

2

5

10

10

IV

寫作

1篇作文

命題作文

1

20

20

30

總計

33

 

100

90

 

 

考試方式時間

 

考試為基于網絡的閉卷考試,滿分為100分,時間為90分鐘。除翻譯與寫作部分采用人工閱卷以外,其他部分采用機器閱卷??荚囉扇珖咝>W絡教育考試委員會組織命題,在同一時間全國統考。

 

題型示例

 

 大學英語(A)模擬試卷

 

Information for the Examinees:

This examination consists of FOUR parts. They are:

Section I   Reading Comprehension  (30 points, 25 minutes)

Section II   Vocabulary and Grammar (40 points, 25 minutes)

Section III  Translation (10 points, 10 minutes)

Section IV  Writing (20 points, 30 minutes)

The total score for this examination is 100. The time allowed for this examination is 90 minutes.

 

Section I: Reading Comprehension                  [30 points]

 

Instructions:

Ø        This section will take approximately 25 minutes.

Ø        There are TWO sections in this part.

 

Part 1: Questions 1-5 are based on this part. (15 points)

 

Read the following passage and choose the best answer from A, B, C and D.

 

Manhattan Island is the oldest and most important of the five boroughs that make up New York City. It is 21.7 kilometers long and 3.8 kilometers wide at its widest point. It contains New York’s tallest buildings as well as some of the largest schools and colleges, and the most famous financial and theater districts in the United States. It has skyscrapers and Central Park, the old and the new, the best and the worst. It is like no other big city. It is unique.

 

To understand Manhattan, we must know something of its early history: its early days of Dutch colonists and English settlers; the waves of the nineteenth-century European immigrants who arrived at its shores; the African-Americans who moved north after the Civil War; recent immigrants from China and other parts of Asia; and young people who go to New York from all over America. It is a mix of ethnic groups and cultures, successes and failures, hopes and fears.

 

The United States is a nation of immigrants and no other city displays this fact as well as New York City. From Chinatown and Little Italy to Harlem, New York is a place where communities take pride in retaining their ethnicity. Most immigrants went to America with very little money. America gave them hope and a new beginning. Millions of immigrants have prospered in America.

 

On July 4, 1884, the people of France gave to the United States as a symbol of friendship, a statue sculptured by Frederic Auguste Bartholdi. This statue was placed on an island in New York Harbor. It is 46 meters high and was the first sight immigrants saw as they came into New York City by ship. It is known as the Statue of Liberty. On the statue is a poem written by Emma Lazarus. This poem sums up the American tradition of accepting people from other countries. It reads as follows:

Give me your tired, your poor,

Your huddled masses yearning to breathe free,

The wretched refuse of your teeming shore.

Send these, the homeless, tempest-tossed to me,

I lift my lamp beside the golden door!

 

1. What was the first sight immigrants on incoming ships saw as they entered New York Harbor?

A.      Chinatown.

B.      Central Park.

C.      Harlem.

D.     The Statue of Liberty.

2. Emma Lazarus’ poem says that America is a place _________________.

A.      where poor and unfortunate people are welcome

B.      where there is fortune for people coming from other parts of the world

C.      where there is garbage and litter on the shore

D.     where there is a big light for people to get together

.

.

5.

 

 

Part 2: Questions 6- 10 are based on this part. (15 points)

 

Read the following passage and choose the best answer from A, B, C and D.

(題型示例參見Part 1

6.

.

.

10.

 

 

Section II: Vocabulary and Grammar                 [40 points]

 

Instructions:

Ø        This section will take 25 minutes.

Ø        There are TWO parts in this section.

 

Part 1: Questions 11- 20 are based on this section. (20 points)

 

Read the following sentences and choose the best answer from A, B, C and D.

 

11. Mary did her work ______ the manager had instructed.

Aas

A.      until

B.      when

C.      though

 

12. The boss gave orders that nothing ________ touched until the police arrived here.

A.      should be

B.      ought to be

C.      must be

D.     would be

 

13. _________ of the twins went out of town because I saw both at my brother’s party last night.

A.      None 

B.      Both

C.      Neither

D.     All

.

.

.

20

 

Part 2: Questions 21 - 30 are based on this section. (20 points)

 

Read the following passage and fill in each blank by choosing the best answer from A, B, C and D.

 

More and more people have to install burglar alarms in their houses if they want to get insurance. Insurance companies _______ (21) people in certain areas to install the alarms before they will give them insurance for the past year. This is ________ (22) to increasing crimes in some parts of the country. This can be a problem for people who are struggling to make _______ (23) ends meet. The alarms, _________ (24) can be very expensive, need to be installed by an electrician. It is _______ (25) that 20% of homes have alarms installed, and another 20% of people plan to have them installed, but have not installed them yet. The insurance companies ______ (26) people to install the alarms on all doors and windows.…

 

21A. have been asking

B. have been asked

C. had been asking

D. had been asked

 

22A. caused

B. because

C. due

D. resulted

 

23A. / (不用填)

B. the

C. all

D. their

 

24A. who

B. that

C. where

D. which

 

25A. estimate

B. estimating

C. estimated

D. being estimated

 

26.   A. warned

       B. told

       C. suggested

       D. reminded

.

.

.

30.

 

 

 

 

Section III: Translation                             [10 points]

 

Instructions:

Ø        This section will take 10 minutes.

Ø        There are TWO sentences in this part.

 

Questions 31-32 are based on this section.

Translate the following sentences into English.

31.   我選擇網絡教育的主要原因是其靈活性。

32.   我已經認真考慮過你提出的建議。

 

Section IV: Writing                                [20 points]

 

Instructions:

Ø        This section will take 30 minutes.

Ø        Your essay should be no less than 150 words.

 

You are supposed to have witnessed a bag snatch and you need to describe it to the police. Write about the incident in no less than 150 words. You can write about the bag snatcher, the place, the time and what happened, etc.

 

 

 

大學英語(A)模擬試卷參考答案

 

Section I: Reading Comprehension                 [30 points]

 

Part 1. (15 points, 3 points each)

1.D  2. A

(略)   (共5個題)

 

Part 2 . (15 points, 3 points each)  略)(共5個題)

 

Section II: Vocabulary and Grammar                [40 points]

 

Part 1. (20 points, 2 points each)

11.A  12. A  13. C

(略)  (共10個題)

 

Part 2. (20 points, 2 points each)

21.A  22. C  23. A  24. D  25. C  26. B

(略) (共10個題)

Section III: Translation                            [10 points]

評分標準:

1、每題5分。其中譯文基本通順、達意,得3分;能用基本正確的語法、詞匯、拼寫、標點等進行表達,得2分;

2、每句可有多種譯法,評分時不要拘泥于參考答案。學生的譯文只要基本達意就應得分。

 

31. I choose/have chosen/chose online education mainly because of its flexibility.

32. I have seriously thought over the suggestion you put forward.

 

 

 

Section IV: Writing                                     [20 points]

寫作評分標準:

滿分為20分,分為內容(滿分6分)、語言(滿分12分)和書寫(滿分2分)三部分打分,三部分分值相加的分數即為作文的總分。各部分評分標準如下:

 

項目

分數

標準

內容

6

文章切題,內容充實,有獨到之處;篇幅適當;結構安排十分合理

5

文章切題,內容適合;篇幅適當;結構合理

4

基本切題,但內容有待充實;篇幅適當;結構需適當調整

3

大致切題,但欠缺關鍵內容;篇幅不夠;結構需進行較大調整

0-2

沒有切題,包含大量無關內容,篇幅不夠,結構松散

語言

11-12

行文流暢,語言得體;句子結構有變化,用詞豐富;無語法錯誤

9-10

語言自然得體;準確地使用常用語法結構;語法和選詞基本無錯誤

7-8

語言基本得當;有少量語法錯誤、選詞錯誤,或拼寫錯誤,不致引起閱讀困難

 

5-6

語言有不當之處;關鍵內容表達上無嚴重語法錯誤,其他語法和詞匯錯誤不致引起閱讀困難

3-4

語言錯誤多,導致對關鍵內容的閱讀理解困難或誤解

0-2

語言錯誤過多,無法閱讀理解

書寫

2

書寫工整,能清晰認讀

1

書寫有不工整之處,造成認讀困難

0

書寫不工整,全篇認讀困難

 

 

 

 

 

 

 

 

大學英語(B)考試大綱

(20103月修訂)

試點高校網絡教育部分公共基礎課全國統一考試,旨在遵循網絡教育應用型人才的培養目標,針對從業人員繼續教育的特點,重在檢驗學生掌握英語基礎知識的水平及應用能力,全面提高現代遠程高等學歷教育的教學質量。

“大學英語”課程是現代遠程教育試點高校網絡教育實行全國統一考試的部分公共基礎課之一。該課程的考試是一種基礎水平檢測性考試,考試合格者應達到與成人高等教育本科相應的大學英語課程要求的水平。

 

考試對象

教育部批準的現代遠程教育試點校網絡教育學院和中央廣播電視大學“人才培養模式改革和開放教育試點”項目中自200431(含31)以后入學的本科層次學歷教育的學生,應參加網絡教育部分公共基礎課全國統一考試。

大學英語(B考試大綱適用于除英語類和藝術類專業以外的其他專業高中起點與??破瘘c本科學生。

 

考試目標

本考試旨在考查現代遠程教育所有專業(除英語類和藝術類專業)的學生掌握英語基礎知識的水平及應用能力??忌鷳莆栈镜挠⒄Z語法知識和詞匯,具備運用不同語言技能進行交際的基本能力。

 

考試內容與要求

【語法】 考生應較好地掌握基本的英語語法知識,并能在交際中較正確地加以運用。

 

【詞匯】 考生應認知3 000個單詞,并熟練掌握其中的1 800個單詞及其基本的搭配。

 

【交際能力】 考生應掌握日常生活常見情景中的基本交際用語。

 

【閱讀】 考生應能讀懂與日常生活和社會活動相關的不同類型的文字材料,包括應用文、描述文、記敘文、說明文和議論文等,閱讀速度為每分鐘50個單詞??忌鷳埽?/SPAN>

1.      理解主旨要義;

2.      理解文中具體信息;

3.      根據上下文推測生詞詞義;

4.      進行有關的判斷、推理和引申,理解作者的意圖、觀點或態度。

 

【翻譯】考生應能在10分鐘內將3個難度適中的英文句子翻譯成中文??忌鷳埽?SPAN lang=EN-US>

1. 對英語原文有準確的理解;

2. 做到譯文通順、達意。

 

【寫作】 考生應能在30分鐘內寫出長度不少于80詞的常見應用文及一般的敘述文、說明文或議論文??忌鷳埽?/SPAN>

1.      用較正確的語法、詞匯、拼寫、標點進行表達;

2.      基本做到內容切題,結構嚴謹,條理清楚;

3.      根據不同的寫作目的進行有針對性的寫作。

試卷結構與題型

 大學英語(B)試卷結構與題型

部分

項目

內容

題型

題量

分值

總分

時間(分鐘)

I

交際用語

5個簡短對話

單項選擇

5

3

15

10

II

閱讀理解

2篇短文,每篇5道題

單項選擇

10

3

30

20

III

詞匯與結構

5個單句

單項選擇

5

3

15

10

IV

完型填空

1篇短文

單項選擇

10

1

10

10

V

英譯漢

3個單句

筆譯

 3

5

15

10

VI

寫作

1篇作文

命題作文

1

15

15

30

 

34

 

100

90

 

考試方式時間

考試為基于網絡的閉卷考試??荚嚌M分為100分,時間為90分鐘。除翻譯與寫作部分采用人工閱卷外,其他部分采用機器閱卷。考試由全國高校網絡教育考試委員會組織命題,在同一時間全國統考。


題型示例

大學英語(B)模擬試卷

第一部分:交際用語(共5小題;每小題3分,滿分15分)

       此部分共有5個未完成的對話,針對每個對話中未完成的部分有4個選項,請從A、B、C、D四個選項中選出正確選項。

1  Hello, could I speak to Mr. Smith, please?

       ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­_________________________

       A. Who are you?                                B. Who’s there?

       C. Who could I help?                          D. Who’s speaking?

2.    I believe we’ve met somewhere before.

       No, ­­­­­­­­­­­­­____________________.

       A. it isn’t the same                             B. it can’t be true

       C. I don’t think so                              D. I’d rather not

3~5 ().

第二部分:閱讀理解(共10小題;每小題3分,滿分30分)

       此部分共有2篇短文,每篇短文后有5個問題。請從每個問題后的A、B、C、D四個選項中選出正確選項。

 

Passage 1

 

The United States covers a large part of the North American continent. Its neighbors are Canada to the north and Mexico to the south. Although the United States is a big country, it is not the largest in the world. In 2000, its population was over 222 million.

When this land first became a nation, after winning its independence from England, it had thirteen states. Each of the states was represented on the American flag by a star. All these states were in the eastern part of the continent. As the nation grew toward the west, new states were added and new stars appeared on the flag. For a long time, there were 48 stars. In 1959, however, two more stars were added to the flag, representing the new states of Alaska and Hawaii.

Indians were the first people of the land which is now the United States. There are still many thousands of Indians now living in all parts of the country. Sometimes it is said that the Indians are “the only real Americans”. Most Americans come from all over the world. Those who came first in greatest numbers to make their homes on the eastern coast of North America were mostly from England. It is for that reason that the language of the United States is English and that its culture and customs are more like those of England than those of any other country in the world.

 

6.    Which of the following is TRUE?

A. America is the largest country in the world.

B. The United States lies next to Canada and Mexico.

C. America covers most part of the North American continent.

D. Mexico is to the north of Canada.

7.    After winning its independence, the United States _________.

A. had nothing to do with England

B. made India part of its land

C. mainly developed westward

D. took over parts of Canada and Mexico

8.    The United States didn’t have ______ states until ________.

A. thirteen; 1959

B. fifty; 1959

C. fifty; this land first became a nation

D. fifty;1964

9.    Why is English the language of America?

A. English is the native language of the Indians.

B. Most Americans come from all over the world.

C. Canada is America’s nearest neighbor.

D. Most of the people who first settled in America were from England.

10. The best title for the passage is “ _________”.

A. the States of America

B. The language of America

C. The United States of America

D. The Culture and Customs of America

 

Passage 2

 

11~15 (略)

 

 

第三部分:詞匯與結構(共5小題;每小題3分,滿分15分)

       此部分共有5個未完成的句子,針對每個句子中未完成的部分有4個選項,請從A、B、C、D四個選項中選出正確選項。

 

16.   I tried to put _____ a telephone call to him, but his line was always busy.

       A. over                  B. into                   C. away                       D. through

17.   I hadn’t seen him for years, but I ______________ his voice on the telephone.

       A. realized             B. recognized         C. discovered                D. heard

18.   Neither Bill nor his parents __________ at home.

       A. is                      B. has                   C. are                           D. was

19.   If you don’t want to get wet, you had better ­­­­­­­­________ this umbrella with you.

       A. take                  B. to take               C. taken                       D. for taking

20. (略)

 

第四部分:完型填空(共10小題;每小題1分,滿分10分)

以下短文中共包含10個未完成的句子,針對每個句子中空缺部分有4個選項,請從A、B、C、D四個選項中選出正確選項。

 

A survey was carried out last year by the British Medical Association, an organization of doctors. It shows that most people do not do   21    exercise. In 1995, 60% of people walked more than one mile a day. Now, that number has fallen     22     to only 20%.     23___    more people are going to the gym, fewer people are walking. Doctors say we need    24    for 20 minutes three times a week.    25     is an easy form of exercise that everyone can do. If you walk one mile each day, you     26     your health very quickly. Doctors say we ___27___ to tackle this problem head on and try      28     people healthier because not doing enough exercise is responsible    29     many of the country’s health problems. Doctors suggest you go    30     a walk every day after dinner.

 

21. A. few                    B. little                         C. some                       D. enough

22. A. greatly                B. slightly                     C. easily                       D. slowly

23. A. So                      B. Therefore                 C. Although                  D. But

24. A. exercising           B. to exercise                C. exercised                  D. to exercising

25. A. Walked               B. To walk                    C. To walking               D. Walking

26. A. will improve        B. improve                    C. improving                 D. improved

27. A. can                     B. need                         C. must                        D. will

28. A. making               B. make                        C. to make                    D. made

29. A. to                       B. on                            C. at                                   D. for

30. A. at                       B. for                           C. to                                   D. with

 

第五部分:英譯漢 (滿分15

請把下列3句英文翻譯成中文。

 

31.   I will finish reading this book in a week.

32.   You should look around before you cross the street.

33.    (略)

 

第六部分:寫作(滿分15分)

要求在30分鐘內,根據下面所給的題目和中文提綱用英語寫出一篇不少于80詞的短文。

 

工作申請

 

1.  寫明申請的職位。

2.  陳述你的相關學習、工作經歷。

3.  聯系方法。

 

 

 

 


大學英語(B)模擬試卷參考答案

 

第一部分:交際用語(滿分15分)

1. D        2.C         3~5(略)

 

第二部分:閱讀理解(滿分30分)

6. B 7. C      8. B   9. D    10. C      11~15.(略)

 

第三部分:詞匯和結構(滿分15分)

16. D      17. B       18. C     19. A   20. (略)

 

第四部分:完型填空 (滿分10

21. D   22. A     23. C    24. B    25. D 

26. A     27. B   28. C     29. D     30. B

 

第五部分:英譯漢 (滿分15

31. 我將在一周內讀完這本書。

32.   在過馬路之前,你應該向四周看看。

33.(略)

 

第六部分:寫作(滿分15分)

(略)

 

 

 

 

 

 

 

 

大學英語(C)考試大綱

(20103月修訂)

試點高校網絡教育部分公共基礎課全國統一考試,旨在遵循網絡教育應用型人才的培養目標,針對從業人員繼續教育的特點,重在檢驗學生掌握英語基礎知識的水平及應用能力,全面提高現代遠程高等學歷教育的教學質量。大學英語課程是現代遠程教育試點高校網絡教育實行全國統一考試的部分公共基礎課之一。該課程的考試是一種基礎水平檢測性考試,考試合格者應達到與成人高等教育本科相應的大學英語課程要求的水平。

 

考試對象

教育部批準的現代遠程教育試點校網絡教育學院和中央廣播電視大學“人才培養模式改革和開放教育試點”項目中自200431(含31)以后入學的本科層次學歷教育的學生,應參加網絡教育部分公共基礎課全國統一考試。

大學英語(C)”考試大綱適用于藝術類專業的高中起點與??破瘘c本科學生。

 

考試目標

 

本考試旨在考查現代遠程教育藝術類專業學生運用英語的基本能力??忌鷳莆栈A的語法知識和詞匯,并初步具備運用不同語言技能進行簡單交際的能力。

 

考試內容與要求

 

【語法】 考生應掌握基礎英語語法知識,并能較正確地加以運用。

【詞匯】 考生應認知2000個單詞,并較熟練地掌握其中的1200個單詞及其基本的搭配。

【閱讀】 考生應能讀懂與日常生活和社會生活相關的不同類型的一般性文字材料,包括應用文、記敘文、描述文、議論文等文體,閱讀速度為每分鐘40個單詞??忌鷳埽?/SPAN>

1、理解主旨要義;

2、理解文中具體信息;

3、根據上下文推測生詞詞義。

【翻譯】 考生應能對一般難度的句子進行英漢互譯,理解正確,表述清楚,用詞基本得當。


試卷結構與題型

 

部 分

項 目

內 容

題 型

題 量

分 值

總 分

時 間(分鐘)

I

閱讀理解

 

2篇短文,每篇5道題

單項選擇

10

2

20

25

II

詞匯與

結構

10個單句

單項選擇

10

2

20

35

2篇短文, 每篇5道題

選詞填空

10

2

20

III

翻譯

4個單句英譯漢

筆譯

4

5

20

30

4個單句漢譯英

筆譯

4

5

20

 

   38

 

100

90

 


考試方式與時間

考試為基于網絡的閉卷考試,滿分為100分,時間為90分鐘。除翻譯部分采用人工閱卷外,其他部分采用機器閱卷。考試由全國高校網絡教育考試委員會組織命題,在同一時間全國統考。

 

題型示例

大學英語(C)模擬試卷

 

第一部分:閱讀理解(共10小題;每小題2分,滿分20分)

 

此部分共有2篇短文,每篇短文后有5個問題,每個問題后有4個選項,請從A、B、C、D四個選項中選出一個正確選項。

 

Passage 1

 

There was once a farmer, who lived near a road. It was not a busy road, but cars often passed the farm.

Near the farm gate, there was a large hole in the road. This hole was always full of water, and the drivers of the cars could not see how deep the hole was. They thought it was probably shallow. Then when they drove into the hole, they could not drive out because it was so deep.

The farmer did not spend much time working on his farm. He spent most of it watching the hole. When a car drove into it, he pulled the car out with his tractor and charged the driver a lot of money for doing this.

One day, the driver of a car said to him, “You must take a lot of money from pulling cars out of this hole night and day.”

“Oh, no,” said the farmer, “I don’t pull cars out of the hole at night. At night I fill the hole with water.”

 

1. The farmer’s home is __________.

  A. beside the hole               B. far from a farm

  C. near a road                  D. at the farm gate

2. __________ near the farm gate.

  A. There was a tractor            B. There was a large hole

  C. There were a lot of cars        D. There were a few farmers

3. Many cars went into the hole because the drivers __________.

  A. were not careful              B. didn’t see the hole

  C. liked driving through water     D. could not see how deep the hole was

4. The farmer spent much time _________ in the daytime.

  A. watching the hole             B. digging the hole

  C. working on the farm           D. driving a tractor

5. The farmer made a lot of money from ____________.

  A. growing things on the farm      B. watching the gate of the farm

  C. filling the hole with earth        D. pulling cars out of the hole

 

.

.

.

10.

 

第二部分:詞匯與結構 (共兩小節;滿分40分)

 

第一節:此小節共有10個未完成的句子,針對每個句子中未完成的部分有4個選項,請你從A、B、C、D四個選項中選出一個正確選項(共10小題,每小題2分,滿分20分)。

 

11. What a beautiful _______ he is driving!

A. card    B. car    C. bike      D. bed

12. He lost his job last week, so he was ________ .

A. worried      B. happy    C. well    D. easy

13. He is _______ than his brother in writing.

A. best    B. better    C. good      D. clever

14. Where are you going in the ___________?

A. home      B. history     C. holiday       D. family

 

.

.

.

20.

 

第二節:此小節有2篇短文,每篇短文后有5個單詞。請選擇可以填入短文空白處的單詞每個單詞只能選擇一次。(共10個空,每空2分,滿分20分)。

 

Passage 1

Almost everyone likes dogs, and almost everyone    21     to read about dogs. I have a friend. He has a big police dog with the name Jack. Police   22    are very clever. Every Sunday afternoon my friend takes Jack for a long walk in the park. Jack likes these long walks very much.

One Sunday afternoon a young man came to visit   23   friend. He stayed a long time. He talked and talked. Soon it was time for my friend to take Jack for a walk. But the visitor still stayed. Jack became much worried. He walked around the room several times and then sat down in front of the visitor and looked   24   him. But the visitor paid no attention (注意)to Jack. He went on talking. At last Jack got angry. He   25   out of the room and came back a few minutes later. He sat down again in front of the visitor, but this time he took the visitor’s cap in his mouth.

21.   A. at

B. went

C. dogs

D. likes

E. my

22.   A. at

B. went

C. dogs

D. likes

E. my

23.   A. at

B. went

C. dogs

D. likes

E. my

24.   A. at

B. went

C. dogs

D. likes

E. my

25.   A. at

B. went

C. dogs

D. likes

E. my

 

.

.

.

30.

 

第三部分:翻譯(共8小題;滿分40分)

 

第一節:請把下面4個句子翻譯成中文。(共4小題,每小題5分,滿分20分)。

 

31. Television works in much the same way as radio.

32. Water is nature’s best gift to man.

33. Great writers are those who not only have great thoughts but also express these thoughts in words.

34If it is a good shop, no assistant will come up to you with the greeting: “Can I help you, sir?”

 

第二節:請把下面的4個句子翻譯成英語。(共4小題,每小題5分,滿分20分)。

 

35.他在這所學校學習。

 

36.她喜歡英語嗎?

 

37.你們家有幾口人?

 

38.你是老師嗎?

 

 


 

大學英語(C)模擬試卷參考答案

 

第一部分:閱讀理解

 

1. C   2. B    3. D    4. A     5. D   6-10 (略)

 

第二部分:詞匯和結構

 

第一節

11. B    12. A    13. B   14. C  15-20 (略)

 

第二節

21. D   22. C   23. E   24. A   25. B   26-30 (略)

 

第三部分:翻譯

 

第一節

31、電視的工作原理和收音機一樣。

32、水是自然送給人類的最好的禮物。

33.偉大的作家不僅有偉大的思想,而且能用語言將這些思想表達出來。

34. 如果這是家不錯的商店,不會有店員走過來招呼你:“先生,需要買點什么?”

 

 

第二節

35. He studies in this school.

36. Does she like English?

37. How many people are there in your family?

38. Are you a teacher?

 

附件:統考大學英語考試大綱2010年版

广西快乐十分开奖结果